Negresă de post fără ulei

Viața parohiei Aprilie 13, 2019

O rețetă de post, fără ulei, dulce și ușor de preparat.

Anul acesta, în loc să ajut la prepararea pomenilor, am fost eu cofetarul principal și cei din jur m-au ajutat cu una-alta. Am pregătit în mod repetat o rețetă de post care mi-a plăcut și a plăcut, deja circulă în parohie, așa că o oferim public, mai ales că este și fără ulei.

Ingrediente:

250g zahăr (merg și 300, dacă vi se pare insuficient de dulce)

1 cană (obișnuită, de 250 ml) cu apă carbogazoasă

2 căni (tot obișnuite) cu făină

2 linguri (mari) cu cacao (eu le pun cu vârf)

1 plic praf de copt

1 esență (eu pun vanilie)

3 banane bine coapte, tăiate feliuțe, apoi feliuțele bucățele (unii taie doar feliuțe)

În funcție de cât de rapid sunteți, preîncălziți cuptorul la 180 de grade la început, sau pe la mijlocul preparativelor. Pregătiți o tavă pe al cărei fund așezați hârtie de copt.

Într-un bol mai mărișor (eu dublez ingredientele, ca să iasă o tavă mare și plină, din care să duc și la biserică, să rămână și acasă), amestecăm zahărul cu apa, apoi adăugăm făina, cacao, praful de copt și esența, iar la sfârșit bananele. Totul se pune la cuptor timp de 40 de minute, la 180 de grade. Până deveniți sigur de reușită, mai spre sfârșit puteți verifica folosind o scobitoare (nu cuțit de inox). Cine vrea poate pune, când scoate tava și prăjitura e încă fierbinte, o glazură pe deasupra, de ciocolată neagră sau fulgi de ciocolată neagră sau altceva. Când se răcește este bună de porționat și servit. Să vă priască!

Citește alte articole despre: retete de post